21 Şubat 2008 Perşembe

Vista SP1: Bu programlar problem oluşturuyor

SP1 kurulumundan sonra çalışmayacak bazı programların bulunduğu bir liste yayımlandı...
Vista Service Pack 1: Kullanıcılar kısmen bazı programları güncellemeliler.Microsoft, Service Pack 1'in kurulumundan sonra düzgün çalışmayan ve hiç çalışmayan programların bulunduğu bir liste yayımladı.

Bunların arasında BitDefender 10, Trend Micro Internet Security 2008 ve Zone Alarm Security Suite 7.1 gibi güvenlik programları var. Sorun, bahsi geçen araçların genellikle eski sürümlerini ilgilendiriyor. Çoğu durumda üreticiler Vista SP1 altında da çalışan sürümleri çoktan yayımladılar.

Bu arada Microsoft, Vista Service Pack 1'i donanım üreticilerine, Volume-Licence sahiplerine ve MSDN üyelerine dağıttı. Son kullanıcılar SP1'i mart ayında "standalone" olarak nisan ayında ise otomatik güncelleştirmeler üzerinden indirebilecek.

17 Şubat 2008 Pazar

Sağlam sabit disk: Transcend StoreJet 2.5 Mob

Transcend, StoreJet 2.5 mobile ile darbelere son derece dayanıklı olan bir sabit disk sunuyor...
StoreJet 2.5 mobile: Transcend'e göre MIL-STD-810F normlarına uyuyor.Transcend, StoreJet 2.5 mobile ile darbelere son derece dayanıklı olan ve Amerikan ordusunun standartlarına uyan bir sabit diski pazara sunuyor.

Sürücü toz, su sıçramasına karşı korumalı, çarpmaya dayanıklı ve 40 ila 70 derece arası sıcaklıklarda herhangi bir zarar görmeden durabiliyor. StoreJet çalışmak için gerekli elektriği bağlandığı USB kablosundan alabiliyor. Üreticinin verdiği veri transferi oranı ise saniyede 480 MBit.

Kutu içeriğine yedekleme yazılımı StoreJet dâhil edilmiş. Kullanıcı diski PC'ye bağladığı anda bir tuşa basarak yedekleme işlemini başlatabiliyor.

Ürünün 160 GB ve 250 GB'lık sürümleri şu anda mevcut. 320 GB'lık bir sürümün üretimi de planlanıyor.

13 Şubat 2008 Çarşamba

ESET NOD32 Antivirüs 3.0 sürümü Virus Bulletin tarafından 48. kez VB100 ile ödüllendirildi

Virus Bulletin'den John Hawes "NOD32 Versiyon 3.0 VB100 test denemesinde ilk kez bulunmasına rağmen, şıklık ve akıllı düzeni sayesinde etkilemeye, testleri müthiş basitlikte koşturma imkanı vermeye ve test etme denetimini bir eğlence haline getirmeye devam etmektedir," şeklinde bir yoruma yer verdi. "ESET NOD32'nin VB100 ödülünü, Wild List de yer alan tüm virüsleri tesbit ederken hiçbir yanlış tesbit yapmayarak haketti," şeklinde konuştu.

ESET Üst Yöneticisi Anton Zajac "ESET'in, NOD32 Antivirüs Versiyon 3.0'u geliştirme göstererek Versiyon 2.7'yi geride bırakmasından memnunuz. Özellikle hiçbir yanlış tesbitte bulunmaması ve "In-the-Wild" virüslerin %100 oranda tesbit edilmesi büyük memnuniyet sağladı," dedi. "Endüstri lideri 48inci VB100 ödülü bizim gelişmiş sezgisel algoritmamıza bir vasiyettir ve ESET markası altında yenilikçi olmaya devam edilecektir. Tehditler daha karmaşık oldukça, biz de bir adım öteye ilerlemeye devam edeceğiz ve kullanıcılarımızı gelecek tehditler daha ortaya çıkmadan korumak için elimizdekinin en iyisini yaparak bunu başaracağız."

ESET NOD32 Antivirüs, gelişmiş sezgisel bir makine olan, henüz çok sık güncellenen imza tabanlı ürünler tarafından bile tesbit edilemeyen zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan, ThreatSense® teknolojisinden güç alıyor. Geleneksel çözümlerden farklı olarak, ESET NOD32 Antivirüs, gerçek zamanda yürütülen kodu, simüle edilen bir ortamda çözümler ve analiz ediyor.

Virus Bulletin nedir?

Virus Bulletin, rakip antivirüs ürünlerin bağımsız testlerini yapmakta, antivirüs ürün geliştiren toplulukta yaygın olarak bilinmekte ve saygı görmektedir.

Virus Bulletin ilk VB100 ödülünü 1998 yılında tanıtmıştır. Bir antivirüs ürünün VB100 logosunu sahip olabilmesi için iki kriteri sağlaması gerekmektedir: (1) Tüm "In-the-Wild" virüsleri, isteğe bağlı ve erişimde taramalarda tesbit edebildiğini gösterebilmelidir; ve, (2) Temiz dosyalardan oluşan bir dosyalar kümesini taradığında, hiçbir yanlış virüs tesbiti yapmamalıdır.

10 Şubat 2008 Pazar

MacBook Air'in işlemcisi PC'lere geliyor

MacBook Air'in özel-yapım işlemcisi yakında bazı PC üreticileri tarafından lisanslanacak...
MacBook Air'in özel-yapım işlemcisi yakında bazı PC üreticileri tarafından lisanslanacak. Bilgilere göre en az iki bilgisayar üreticisi özel Core 2 Duo işlemci ile kısa bir süre içinde yeni sistemler çıkaracak. Çıkacak olan bu laptoplar hakkında detaylar belirtilmiyor fakat işlemcinin performanstan fazla ödün vermeden ufak tasarımlı sistemlerin inşa edilmesine olanak tanıyacağı söyleniyor.

Lenovo'nun çıkacarağı ThinkPad X300'ünde bu işlemciyi kullanması beklenmiyor. Zira bu laptop, MacBook'taki gibi 1.6 veya 1.8 GHz'lik özel bir işlemci yerine standart 2.0 GHz düşük-voltajlı Core 2 Duo kullanacak.

Her ne kadar Steve Jobs'un tanıtımı sırasında Apple'ın ihtiyaçlarına has bir işlemciymiş gibi lanse edilse de Intel'e göre referans alınan bu kombinasyon, isteyen herkes tarafından kullanılabilir.